Tips!

Frys ner apelsinjuice i isbitar! Jag använder silikonformer ifrån “barnmatsburken” - de “lägre” formerna. Då smakar inte juicerna lika vattniga när isbiten smält i juicen. Perfekt isbitar att lägga i juice och smoothies när en ska ta med sig och det dröjer någon eller några timmar innan jag dricker den. Går alldeles utmärkt att använda vanliga iskubsformer. Du kanske vill blanda ut isbitarna med lite vatten så att det inte blir lika klibbigt att hantera.

Optimera processen

Diska maskinen på en gång så går det vanligtvis väldigt enkelt! Juice:a gärna en dubbel portion när du ändå är igång och frys ner, eller spara undan i kylen till nästa dag! Om du gör dubbel portion så har du färdig smoothie till nästa dag. Går utmärkt att frysa ner. När ställ sedan in den i kylskåpet dagen/kvällen innan den dagen du vill dricka den sen.

Ingredienser

Om du har babyspenat så går den alldeles utmärkt att mixa som den är, om du har grövre spenat så kanske du vill juicea den, och då kan det vara bra att du skär äpplet i två delar och matar ner spenaten mellan två äpplebitar, så att spenaten kläms ihop och inte slungas ur centrifugen utan att juiceas.

Is

Ha 1-3 isbitar i kärlet som juicen kommer ut i, så att den direkt kyls ner och hålls fräsch tills du är redo att dricka den!

Frys ner juicebitar (isbitar!)

Frys ner juice i små isbitar! Rekommenderar de fina formerna som “barnmatsburken”. Sparar tid eftersom jag har juicer i isbitar som jag alltså slipper plocka fram juicemaskinen när jag bara vill tillsätta lite juice till min smoothie! Jag önskar att jag slapp “b:et” med cirkeln runt, jag gillar inte den designdetaljen… men formarna är förutom denna detalj kanon.

Ingefärashot på morgonen

Kanon att frysa ner isbitar med ingefära och vatten att plocka fram på morgonen om du har problem med pollen!

Sugrör i metall och glas!

Skippa sugrör i plast! Återanvänd sugrör i metall eller glas. Sugrör i glas kan du köpa med läckra dekorationer på, det blir festligt vackert. Bra att tänka på: Skölj ur sugröret så fort du är klar. Du vill ju undvika att juice blir kvar på insidan av röret. De flesta går alldeles utmärkt att få rent i diskmaskin, om de har stått i vatten tills du kör diskmaskinen. Om du har ett sugrör som är böjt i ena änden, så lägger ner det i diskmaskinen med böjen neråt, så att vattnet kan komma in och spola igenom röret. På de flesta ställen där du köper sugrör i glas eller metall kan du också köpa en lite borste, som påminner om piprensare i ena änden, som du kan använda om du vill diska för hand, eller om något trots allt inte blev rent när du diskat i diskmaskin, eller om du inte sköljt ut röret på en gång…

När jag gör krämiga drycker (aka tjockisar/smoothies) med t.ex. hallon eller jordgubb och blandar i grönsaker så är det lätt hänt att smoothie’n blir röd-brun, har jag i en liten isbit med rödbetsjuice så brukar den få läcker mörk röd färg istället! :)