Limpa

Lime & palsternacka! En fräsch juice där du får känna efter hur många äpplen just du vill ha i för rätt balans mellan sötma och sting.

Ingredienser

Verktyg

Gör såhär

  1. Skölj alla ingredienser väl.
  2. Skär bort ev. klisterlapp på äpplena.
  3. Plocka bort kärnorna i äpplet.
  4. Skär bort ändarna på limen.
  5. Skala bort lite mer av yttersta skalet på limen - inte så noga. Du kanske gillar tydligare limesmak, då kan du helt låta resten av skalet vara kvar på. Men se till att du skär bort ändarna oavsett - de är som gjorda för att fastna i och paja centrifugen.
  6. Dela limen i två delar (för att undvika att den fastnar i centrifugen)
  7. Du kanske vill ha is i bägaren som juicen kommer ner i.
  8. Juica: Lägg först i en större bit äpple eller två, sedan lime bitarna och sedan ett halvt äpple ovanför det och pressar ner. Äpplebitarna håller ihop limen väl så att den inte flyger iväg när den kommer ner till skärbladen. Sedan pressar du palsternackan och de äpplen du har kvar.

Tips!

Diska maskinen på en gång så går det vanligtvis väldigt enkelt! Brukar vara lagom att servera 1-2 personer, kanske vill du spara lite till morgondagen och ha som fräsch dryck på morgonen.